Balbat Blog

L’ESTIU I LA CALOR: VENTILACIÓ

Amb l’arribada de l’estiu s’accentuen els problemes de ventilació ja que en climes com el nostre és necessari un alt índex de ventilació per tal de refrigerar i eliminar la calor generada pels propis animals.

BALBAT DIFERENT TYPES OF VENTILATORS

Davant d’aquesta situació, es necessiten grans ventiladors amb capacitats acords al volum de cada granja, i al sistema de ventilació, per això Balbat posa a la seva disposició una àmplia gamma de ventiladors de diferents mides i potències, així com el muntatge dels mateixos i el assessorament per a una bona elecció.

BALBAT visita la fira SPACE d’agricultura i ramaderia de Rennes, a la Bretanya Francesa

BALBAT visita la fira agrícola i ramadera SPACE de Rennes, on hem contactat amb diferents possibles distribuïdors de la menjadora PAT, per al mercat francès.

La SPACE es tracta de la fira més important d’agricultura i ramaderia de França i de les més importants a nivell mundial o la més important entre els països de parla francesa. El fet de que es celebri a la capital de la Bretanya no és pas cap casualitat, ja que és la regió amb més pes d’aquest sector i on es concentren la majoria d’explotacions agrícoles i ramaderes franceses.

Balbat, que participa amb el programa Acció 10 a través de la Cambra de Comerç de Lleida, està iniciant la prospecció de mercats exteriors on poder exportar els seus productes, destacant com a mes important la tolva especial per guatlles PAT fruit del seu propi know-how, dissenyada específicament per la criança de les guatlles intensiva a terra i França resulta un dels països més importants d’aquest sector.

Durant els dies que vam estar de visita a la fira vam poder veure les darreres novetats del sector així com constatar la importància que les noves tecnologies tenen amb el dia a dia dels agricultors. Precisament hi havia una nau sencera dedicada a les darreres tendències i novetats del sector de la bio construcció, que altrament dit està molt estès al país veí i que sens dubte es una industria que, des de BALBAT volem potenciar. El nostre objectiu és que els ramaders vagin prenent consciència de l’estalvi d’energia que pot suposar una nau amb una major eficiència energètica, a part dels beneficis per al medi ambient que això comporta.

Image of our PAT feeder pan, in front of SPACE trade show logo. Imagen de nuestra tolva PAT, delante del logo de la feria SPACE

Avantatges de la criança a terra per guatlles, amb la tolva PAT

La criança de guatlla per terra, té els següents avantatges:

  • La carn és més compacta i de millor qualitat, sense morats, ja que les aus no es donen cops entre elles, doncs tenen més espai entre sí a l’ hora de conviure.
  • Disminueix l’estrès de les aus
  • Disminueix el rati de mortalitat de les cries
  • Les ales no es trenquen amb tanta facilitat

La majoria d’escorxadors accepten, només, carn de guatlla criada amb llibertat a terra, acollint-se a la Normativa del Benestar Animal establerta per l’Organització Mundial de la Salut Animal.

(més…)